Termelési folyamat

A vásárolt gyümölcsökből különféle, kíváló minőségű párlatokat készítünk. Az alapanyag feldolgozástól kezdve a palackozásig Cégünk végzi a teljes termelési folyamatot, így biztosítjuk az állandó kiváló minőséget a termelési folyamat minden fázisában:

 • Gyümölcsfeldolgozás: a gyümölcsöket fajtájuktól függően magozzuk, daráljuk, préseljük. A fermentáció kontrollált körülmények között, 5000 literes, zárt saválló tartályokban történik
   
 • Párlatkészítés: a gyümölcscefre saját üzemeltetésű pálinkafőzdénkben kerül lepárlásra. Az alma- és borpárlatokat a francia calvados és konyak főzési technológiájának megfelelően kétszeri desztillálással készítjük, a hagyományos gyümölcspálinkákat vagy kétszeri desztillációval vagy oszlopos rézüstön főzzük
   
 • Érlelés: a tölgyfahordóban történő több éves érlelés adja az alma- és borpárlatoknak a jellegzetes illatot, telt ízt és a gyönyörű arany színt. A minimum érlelési idő 3 illetve 5 év. Legidősebb borpárlatunk 1994-es évjáratú. A gyümölcspárlatok közül a barack- és szilva pálinkát  fél évig eperfahordóban érleljük.
   
 • Palackozás: a palackozás, cimkézés automata gépsoron történik.
   
 • Értékesítés: a termékértékesítést 1997-ben kezdtük el. Kezdetben célpiacnak turisztikai centrumokat és delikát üzleteket jelöltünk ki. 2000-től folyamatosan bővítettük az exkluzív éttermekbe történő szállítást. 2010-től a Rézangyal Kft végzi termékein belföldi disztribúcióját. 2017-től a Veritas borkereskedés végzi termékeink belföldi disztribúcióját.

A Márton és Lányai Pálinkák a kultúrált italfogyasztás elkötelezett híve !
18 éven aluliak számára a szeszes italok fogyasztását nem ajánljuk !